Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras. 

Onsdag 17 Oktober

17:30 - 19:00  Sju sorters kakor: Speeddating på Studio Level Up
Vi tjuvstartar dagarna med en speeddating för kreatörer. I samarbete med FilmCloud och Studio Level Up bjuder vi in till vår populära speeddating. Kom och knyt nya kontakter och bli inspirerad av oväntade möten.

Obs! Adress: Polstjärnegatan 14, våning 2.

 

Torsdag 18 Oktober

NOSTRADAMUS: Filmbranschens överlevnad och framtidens dramaserier 
Göteborg Film Festival bjuder på en fullspäckad förmiddag under första dagen av Audiovisual Days. En försmak av årets festivalupplaga, Johanna Koljonen presenterar en uppdaterad key-note av den femte Nostradamus-rapporten följt av ett samtal där vår expertpanel ger sin syn på framtiden för TV drama. 

09:00 - 09:30 Göteborg Film Festival  bjuder på frukostfika 

09:30 - 09:40 En försmak av 42:a Göteborg Film Festival  
Mirja Wester, VD, Jonas Holmberg, Konstnärlig ledare och Cia Edström, Branschchef.

09:40 - 10:30 Key-note: Do or Die – a Moment of Truth for European Film
Den femte Nostradamus-rapporten med den utmanande titeln ”Do or Die?” presenterades under Göteborg Film Festival 2018. Här ger rapportens författare Johanna Koljonen en uppdaterad föreläsning som bland annat tar upp vad som kommer krävas av den europeiska filmbranschen de närmaste åren för att konkurrera på en global marknad i ständig förändring. 
Läs mer om Nostradamus här  

10.45 - 11.30 Panelsamtal: På spaning efter framtidens dramaserier 
Efter flera år av stora förändringar med nya affärsmodeller, publikbeteenden och tekniska innovationer är TV Drama-branschen fortfarande i omvälvning. Lyssna till våra inbjudna experter när de ger deras syn på framtidens dramaserier; innehåll, finansiering och vad man bör tänka på när man utvecklar sitt projekt. 

Moderator: Johanna Koljonen, redaktör Nostradamus
Panel: Petri Kemppinen, CEO Nordisk Film & TV Fond, Tatjana Samopjan, Creative Development Producer, Martina Österling, Agent Albatros Agency

Samtalen är på engelska.

Nostradamus presenteras av Göteborg Film Festival och Kulturakademin.

11:30-13:00 Lunch
Lunch finns att köpa på någon av de många lunchrestaurangerna på området. 

13:00-15:15  Nålsögat - Hur f*n gör man? (Breaking in stories)
Hur tar man sig som manusförfattare sig igenom nålsögat in i film-& tv-branschen och därefter faktiskt blir kvar där och kan försörja sig?

Välkommen till två panelsamtal där vi försöker besvara frågan. I det första samtalet delar yrkesverksamma manusförfattare med sig av sina erfarenheter, följt av ett samtal mellan beställare (Tv-kanal och producenter), så att vi på så sätt får båda perspektiven.

Medverkande i panelerna är bl a manusförfattarna Niclas Ekström, Morgan Jensen, Oskar Söderlund samt beställarna Peter Zell (SVT), Annika Hellström (Cinenic), Daniel Lägersten (Brain Academy) och Magdalena Jangard (tidigare VD Anagram, Långfilmskonsulent Svenska Filminstitutet)

(Programpunkten är inkl. paus) Presenteras av Manusfabriken.
 

15:30-16:30 Inspirationsföreläsning: Autentiskt Ledarskap -bli den bästa och tydligaste ledaren du kan.
Ett autentiskt ledarskap är det som uteslutande betyder något, både i prestation och relation. Ledarskapskonsulten Therese Appelqvist är Filosofie magister i Sociologi, från Göteborgs universitet. Accrediterad i Emotional and Social Intelligence Competence Inventory (ESCI), Hay Group London. 

16:30-17:30 Mingel i Visual Arenas foajé. Vi bjuder på alkoholfri dryck med enklare tilltugg. 

 

Fredag 19 Oktober

9.00 Dörrarna öppnas.

9:30-10:30 Frukost med Film- & TV-konsulenterna
Kultur i Halland-film bjuder på frukost medan du får en överblick vad som händer med film- och tv-stöden just nu. Representanter för Svenska filminstitutet, Göteborgs Stad, Film i Väst, Kultur i Halland- Film, SVT och  Lindholmen Science Parks projektfinansiering kommer att vara på plats. Som vanligt finns det möjlighet att boka enskilda möten efter presentationen. Tiderna är begränsade och sker på plats. Först till kvarn.

Presenteras av Kultur i Halland-Film och FilmCloud.

10:30-11:00 Kaffepaus med briefing: Vad händer på Gothenburg Film Studios?
Mycket händer på Gothenburg Film Studios-området. Paul Blomgren DoVan har med sig representanter från några av de verksamheter som pågår just nu. Bl a satsningar inom digital spelutveckling samt flera filmproduktioner.

Konsulenttiderna finns tillgängliga för bokning!
 

11:00-12:00 Workshop: Att leda sig själv
En fördjupning av torsdagens inspirationsföreläsning ”Autentiskt ledarskap”. Utvecklas i ditt personliga ledarskap och bli den bästa och tydligaste ledaren du kan. Oavsett om du leder andra eller dig själv.

Ledarskapskonsulten Therese Appelqvist är Filosofie magister i Sociologi, från Göteborgs universitet. Accrediterad i Emotional and Social Intelligence Competence Inventory (ESCI), Hay Group London. 

Antal deltagare är begränsat till 40 personer och sker i annan lokal på Lindholmen Science Park. Du anmäler dig på plats efter Therese föreläsning på torsdagen.

11:15-12:00 Let´s go international
Klara Grunning - dokumentärfilmskonsultent på SFI - leder ett samtal med David Herdies -  en av ägarna och producenterna från produktionsbolaget Momento Film (färdiga, Ouaga Girls, Skörheten, Winter Bouy, Lida, My Heart Belongs To Daddy och i utveckling, Memory Games, Hamada, Transnistra, Genesis, Isolated, Life and Death of Yung Lean etc.) Vi får en inblick hur de byggt ett bolag baserat på specifika mål: att bli en internationell spelare, både inom dokumentär film och fiktion.

Varför arbeta internationellt?  Hur ser deras arbets- och ekonomiska modell ut? Hur väljer man partners och projekt för hållbar och kvalitativt samarbete? 

Presenteras av Svenska Filminstitutet.

12:00-13:00 Lunch
Lunch finns att köpa på någon av de många lunchrestaurangerna på området. 
 

VR/XR EFTERMIDDAG

Kl 13:00-13:50 Immersiv journalistik/ dokumentär och fotografi
Martin Edström är journalist, fotograf, National Geographic Explorer och medgrundare av IVAR. Martin har under flera år jobbat med immersiva dokumentärprojekt världen över. Han kommer bl.a. att berätta om sitt arbete med Gibson - A Lion´s Tale och den fantastiska Son Doong 360, en interaktiv VR upplevelse för National Geographic om världens största grottsystem. Martin berättar också om interaktivitet och hur de jobbat med lokala aktivister för att fortsätta engagera människor efter teamets besök. Bäst upplever man den immersiva upplevelsen av Son Doong 360 i tex en OCULUS GO, gör en sökning i browsern efter Son Doong 360.

14:00-14:50 Berättelser och dans i VR
Half Life VR är första svenska verket någonsin att tävla i Venedig filmfestivalens VR sektion. Verket är ett samarbete mellan Kungliga Operan och VR skaparna Robert & Robert ( koreografi av Sharon Eyal) Tillsammans har de skapat ett immersivt dansverk i världsklass! Hur ett kan scenverk överföras framgångsrikt till VR? En fråga som många institutioner i Europa undersöker. Robert Connor och Robert Jonsson kommer att prata om sina erfarenheter av berättande i VR, hur skriver man ett manus till VR? Hur regisserar man? Var ställer man kameran? Hur filmar man dans på ett immersivt sätt? De går även igenom sitt tekniska arbetsflöde och har vi tur kan de avslöja hur man får en TV kanal att investera i 360° program.

Som bonus visar vi VR dansverket Tidal Traces  av Emmalena Fredriksson och Nancy Lee ute i lobbyn. Den producerad av kanadensiska National Film Board. NFB är en av de institutioner som leder XR utvecklingen. Verket kan ni se hela förmiddagen och under fika minglet.

15:00-15:50 Ola Björling, VR Thinkerer
Trots att XR medier inte har funnits så länge så har ändå några hunnit bli gurus inom sitt fält. Ola Björling är en av dem. Han har mångårig internationell erfarenhet inom VR, dels som global VR-chef på Mediamonks och som Executive Technical Director på Here be Dragons, En studio för innovativ storytelling genom nya plattformar. Ola är delägare och teknisk rådgivare i WITHIN sedan starten (en av de första 360° videodistributörerna), har samarbetat med Chris Milk och nu senast varit inblandad i Facebooks och REDs första volumetriska 360° kamera Manifold. Ola kommer att dela med sig av sin erfarenhet av narrativ XR och sin spaning på vad som är på gång internationellt.

16:00-17:00 VR mingel och kaffe i lobbyn
Med en kopp gott kaffe och något gott till avslutar vi dagen med ett samtal/ Q&As där talarna visioner, finansiering och teknik inom narrativt XR. Samtalet leds av Hanna Schedin Carter. Deltagarna från vårens Narrative VR Lab, Sara Tirelli och Meira Ahmemulic finns också på plats och ger oss en kort uppdatering om sina verk. Slutligen har vi chans att fritt möta talarna en och en och bekanta oss även med varandra. Kanske behöver du ett råd, kanske söker du ett samarbete? Du kanske tillhandahåller VR tjänster som någon annan behöver? Välkommen att avsluta dagen med att bredda ditt nätverk!

Flera av VR verken nämnda ovan och kommer att finnas tillgängliga på VIVE och/eller Oculus  hela fredagen på Visual Arenas lobby.