Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Trender, affärsstrukturer och format

Nostradamus - spaning på framtidens film och tv

Filmbranschen är i kraftig förändring och genom omvärldsbevakningsprojektet Nostradamus vill vi ge både kreatörer och producenter en bild av vart branschen är på väg.

Nostradamus är ett initiativ och ett samarbete mellan Göteborg Film Festival och Lindholmen Science Park, med syfte att bevaka de snabba förändringarna i film- och tv-branschen. I projektet analyseras de närmaste 3-5 årens tänkbara utveckling genom intervjuer med tunga branschprofiler - vars dagliga beslut aktivt påverkar vad som kommer att ske - och genom inläsning av en mängd kvalificerad research och fakta.

Under Audiovisual Days  ger rapportens författare Johanna Koljonen en uppdaterad föreläsning som bland annat tar upp vad som kommer krävas av den europeiska filmbranschen de närmaste åren för att konkurrera på en global marknad i ständig förändring. 

Presentationen följs av en panelsamtal kring framtidens dramaserier.

Nostradamus arrangeras av Göteborg Film Festival och Kulturakademin
Moderator: Johanna Koljonen
Tid: Torsdag 18/10 kl 09.00-11.30 

 

Let´s go international

Klara Grunning - dokumentärfilmskonsultent på SFI - leder ett samtal med David Herdies - en av ägarna och producenterna från produktionsbolaget Momento Film (färdiga, Ouaga Girls, Skörheten, Winter Bouy, Lida, My Heart Belongs To Daddy och i utveckling, Memory Games, Hamada, Transnistra, Genesis, Isolated, Life and Death of Yung Lean etc.) Vi får en inblick hur de byggt ett bolag baserat på specifika mål: att bli en internationell spelare, både inom dokumentär film och fiktion.

Varför arbeta internationellt? Hur ser deras arbets- och ekonomiska modell ut? Hur väljer man partners och projekt för ett hållbart och kvalitativt samarbete?

Let´s go international arrangeras av Svenska Filminstitutet
Moderator: Klara Grunning
Tid: Fredag 19/10 kl 11.15-12.00